Info

Han jobbar med reklam och älskar att fynda gamla skyltar & lampor i rostig industridesign. Hon jobbar med marknadsföring och blir lätt lite insnöad på hälsa & skönhet. Tillsammans driver de livsstilsbloggen Stones & Lilys. En blogg fylld med Inspiration, Resor, Mat & Dryck, Mode, Inredning och allt annat som sätter Guldkant på deras vardag.. Kontakt via stonesandlilys@gmail.com

Posts from the Upplevelse Category

Highway_one_road_trip_5_1

*

*

*

*

*

*

*

VEGAS BABY!!! Neonljus, hetta, helt galna människor, fantasivärldar, hotell att gå vilse i, fantastiska upplevelser, vackra människor, trasiga människor, fest, spel, lyx, överflöd och så många nya och spännande intryck. Vegas var en sådan plats som  t.o.m. överträffade våra förväntningar.

Vegas – Go Big or Go Home. Alla kategorier.

*

*

*

* 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

En eftermiddag blev vi upphämtade med limo för att åka på en helikoptertur till Grand Canyon. Ett äventyr som inte bara gav oss en fantastisk utsikt över Las Vegas utan också möjligheten att uppleva större delar av Grand Canyon både från luften och till fots. Att vi dessutom fick avnjuta en champangelunch på en av plattåerna i Grand Canyon omgiven av denna mäktiga naturupplevelse… Det finns inte ord nog att beskriva den känslan, så vackert och överdådigt. Sammantaget en upplevelse som vi aldrig kommer att glömma.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Gillar ni neon och inte fått nog av det på The strip åk till The Neon Boneyard.

*

*

*

*

Trötta, slitna men mycket nöjda lämnade vi Las Vegas i solnedgången och gav oss ut på vägarna igen.

*

*

 

Snabbguide Las Vegas

Se: The stips finfina hotell, alla neonljus och Grand Canyon

Ät: Frukost: Frukostbufféerna på hotellen tar aldrig slut, Lunch: Vid poolen. Middag på någon av alla fantasiska restauranger. Varenda stort hotel på The Strip har flertalet restauranger, barer och klubbar. Bara att välja och vraka.

Drick: Mimosas till frukost, gratisdrinkar när ni spelar, slushdrinks med refills på gatan och redbullvodka på klubben.

Shoppa: Vintage prylar

Kläder: Wasteland, Allsaints, Marc by Marc Jacobs

Klubba: MGM har ett grymt poolparty som heter Wet republic, Hard Rock under dagen och alla de stora hotellen på The strip har en till tre egna klubbar som bjuder på ordentlig fest.

Undvik: Downtown ganska sunkigt och bussen är seg. Om du bilar mellan Los Angeles och Vegas undvik att åka till Vegas på en fredag eller från Vegas till LA på en söndag. Det är kö hela sträckan pga alla som åker upp och festar över helgen.

 

*

*

*

*

Första kvällen i LA åkte vi till Hollywood Forever Cemetery för att titta på utomhusbio, skräckfilm på en kyrkogård… De rutinerade hade med sig stolar och kylväskor på hjul med både öl, middag och snacks. Vi nöjde oss med en varsin kall öl och några nachos på en filt. Magisk känsla när solen började gå ner och palmerna avtecknade sig som svarta siluetter mot en rosa himmel. I bakgrunden på berget lyste Hollywoodskylten. Utomhusbion anordnas av Cinespia.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Varje söndag är det marknad på Fairfax Flea market. Ligger på Melrose & Fairfax. En av de bästa marknaderna vi någonsin varit på. Smycken, skor, kläder och inredning. Ville köpa med oss så mycket mer än det som skulle få plats i resväskan.

*

*

*

*

*

*

Bra lunch på Urth Caffé  West Hollywood. Helt ekologiskt och med en hel del spännande och mycket hälsoinriktade inslag på menyn.

*

*

*

*

Ett besök på Universal Studios kändes som en självklarhet. Vi älskade framförallt The studio tour där man faktiskt fick se the streets of New York, använt i hur många filmer som helst med små förändringar som en ny färg på byggnaderna, nya skyltar och lite nya träd. Lilla Europa med kullerstensgator som fått verka allt från Paris till Ryssland till Berlin med endast olika vägskyltar och namn på butikerna och hela Wisteria Lane, bostadsområdet från Desperate Houswifes som nu även får agera förorter och andra bostadsområdet i film genom att byta staket och färg på husen.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Nattamat åt vi på Pinks Hot Dog i Hollywood.Den omåttligt populära korvkiosken som oförändrat (förutom menyn då såklart) lever kvar sedan 1939. Räkna med en timmes kö dag som natt.

*

*

*

*

*

*

Highway_one_road_trip_4_24

*

*

*

*

*

*

*

*

Världen bästa burgare hittar man på Umami burger. Magi punkt.

*

*

*

*

Shopping längs med Melrose Av.

*

*

*

*

*

*

Venice Beach bjuder på mycket. Sol, white man can jump feeling, skate, sol, baywatchspan och muskelpump. Vi åt Fish taco och drack ice tea på V-Ale House spanade på fantastiska strandhus och njöt av att känna sand mellan tårna.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Alcove i Los Feliz bjuder på goda burgare, krispiga sallader med kanderade valnötter och gigantiska Ice teas. Och kanske det bästa, du kan avnjuta hela måltiden i deras vackra lilla trädgård.

*

*

*

*

*

*

Precis innan solen började gå ner tog vi en hike i Runyon Canyon. Timingen var perfekt. Ett rosa skimmer och en fin utsikt över staden hela vägen upp och ett hav av ljus som spred ut sig i mörkret på vägen ner när LA bredde ut sig framför oss.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Dodgers – Arizona på Dodgers Stadium. Baseball är så mycket mer än bara en sport. Det är hela upplevelsen orgelmusiken, ölen, korven och de stora skumhänderna som klappar i takt. Det är tradition.

*

*

*

*

Frukost på Joan’s on Third. Riktigt riktigt mysigt och riktigt riktigt bra.

 

Snabbguide Los Angeles

Se: Hollywood forever cemetery, Universal Studios, Runyon Canyon, Holywoodskylten

Ät: Frukost: Joans on third, Fittlers Bistro Lunch/Middag: Umami Burger, Alcove, Urth Caffe (bra kändisspaning)

Drick: Kaffe, öl, vin och nyttiga juicer.

Shoppa: Inredning och vintage på Fairfax Flea market.

Kläder: Wasteland, Allsaints, Marc by Marc Jacobs

För stora kedjor besök The Grove eller Beverly Center i West Hollywood

Klubb/ bar: Stora klubbar vid Sunset Blvd, Melrose har flera trevliga barer.

Undvik: Småskaliga företag som tar dyra pengar på usla starguides.

 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Highway_one_road_trip_3_6

*

*

*

Santa Barbara bjöd oss på några sköna dagar och en möjlighet att landa lite och samla alla fantastiska intryck. Vi spenderade två dagar på den fina sandstranden, strosade längs med huvudgatan och njöt av shopping, god mat & dryck. Santa Barbara kändes i det stora hela väldigt lugnt och tryggt.

Vi hittade en Vintagebutik som är väl värd ett besök om man befinner sig i SB, The Mermaid’s Chest på 16 Helena Ave. En kväll spenderade vi på Sandbar en härlig mexikansk restaurang som bjöd på stora kalla öl och mexikanskmat i amerikansk tappning. Hela upplevelsen toppades av ljumma kvällsvindar och livemusik.

*

*

*

*

*

*

Malibu levererade fantastiskt mysiga men också otroligt vräkiga strandhus, lyxiga bilar och den klassiska träpiren som gjord för en lunch. Vi köpte med oss några mycket goda burgare från Jack in the Box, slog oss ner på piren och njöt av sol, surfare och fiskare.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Efter lite frukost och ett kort besök på Del Monte en stor utomhus galleria i Monterey, tog vi en snabb tur längst med huvudgatan Canarie row nere vid vattnet. Vi konstaterade att Monterey är en mysig liten stad med flertalet små söta restauranger och butiker. Men efter en stros på huvudgatan och en sväng nere vid klipporna hoppade vi förväntansfulla in i bilen igen. Dagens Highway one-upplevelser lockade på oss.

*

*

*

*

*

*

Pelikaner, mil efter mil av långa vita sandstränder, böljande vågor, branta klippor och gröna dalar. Sträckan mellan Monterey och Santa Maria genom Big Sur bjöd på några av Highway one-sträckans vackraste vyer. Överallt längst med vägen finns det små parkeringsfickor och stigar och trappor ner till vattnet. Vi såg till att stanna ofta och bara ta in vår omgivning. Vi var många gånger glada över att vi körde söder ut eftersom det innebar att det var lättare att svänga av vid vägkanten och dessutom hade vi bästa utsikten över klippkanten på vår sida av vägen.

*

*

*

*

*

*

I Big Sur letade vi upp en dold strand som vi hade hört talas om. Stranden heter Pfeiffer Beach och ligger gömd ganska långt ifrån Highway one. Vi fick åka en bit på en mycket smal och slingrande väg och betala 5 dollar för att ta oss förbi en vägspärr men till slut nådde vi ner till stranden. Den var magisk. När vågorna rullade in och skummande slog sig igenom öppningen i mitten av den stora klippan så hissnade vi av naturens skönhet.

*

*

*

*

*

*

*

*

Solen började sjunka och himlen skiftade från gul till orange och rosa. Det finns knappt ord att beskriva solnegången som vi upplevde strax söder om Big Sur men bilderna talar nog sitt tydliga språk. En klotröd sol som brände i vattenbrynet och långt borta hörde vi sjölejon eller sälar som ropade.

*

*

Av en slump hittade vi en hel sandstrand fylld med Elefantsälar som krypit upp för att tillbringa natten. Det var en overklig känsla att stå bara några fåtal meter från dessa 3-5 meter stora djur ute i det fria. De luktade illa och deras klagande ljud ekade ut i mörkret.

*

*

Ett av tipsen vi fått inför resan var att inte missa Hearst Castle trots att det kan verka vara något av en turistfälla. Det palatsliknande huset och dess omgivning måste ha varit en egen förtrollad värld på 1920-1930 talet. Allt från poolområdet, inomhusbion och matsalen till pelarna fraktade från Rom och isbjörnsgrottan, magi. Väl värt ett besök.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Lunch käkade vi på Madonna Inn eftersom vi absolut ville se spektaklet. Hotellet och restaurangen är känt för sin mycket orginella inredning.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 

*

Efter några grymt händelserika dagar i San Fran var det hög tid att ge sig ut på vägarna. Vi hämtade ut vår hyrbil storlek Large och styrde oss ut ur staden. Vi var väldigt nöjda med storleken på bilen och ångrade aldrig att vi valde en stor bil istället för en Medium size. Redan den allra första biten var bländade vacker. Branta klippor och vik efter vik med vita sandstränder.

Vårt första stopp var Moss Beach Distillery som vi blivit tipsade om skulle vara en fin utkiksplats. Utsikten var fantastiskt vacker och bredvid oss stod ett skönt hippie par från Oklahoma och spanade efter något längre ut i havet. De informerade oss om att det var valar som lekte i vågorna en bit ut. Vi såg de svarta fenorna och stjärtarna som reste sig ovanför vattenytan och pulsen ökade. Svårt att förstå hur stora de egentligen är om man skulle komma riktigt nära. Magiskt.

*

*

*

Kilometer efter kilometer, mil efter mil med den här utsikten. Vi försökte att göra flertalet stopp och bara ta in känslan under vägen.

*

*

Ett av våra stopp första dagen var Pigeon Point Light Station. Har man gått om tid skulle jag varmt rekommendera att bo över där en natt då vandrarhemmet har en fin uteplats vänd mot havet.

Vi kunde se scenariot framför oss. Solnedgången, ett glas rött på uteplatsen i ett rosa skimmer över de vita byggnaderna och fyren, vågorna nedanför som slog mot klipporna. Men vi hade bara varit ute på vägarna några timmar och vi var nyfikna på vad som komma skulle, så vi körde vidare.

*

*

*

*

*

Vi stannade för en lunchburgare på Whale City Cafe Bar & Grill i Davenport och satt en stund  och småsnackade med övriga roadtrippers och bikers och njöt på uteserveringen i solen.

*

*

Det är svårt att i ord beskriva hur vägen och landskapet runt omkring oss såg ut redan under vår första dag längst med Highway 1 men för att sammanfatta var det växlande klippor i färgskalan massivt granitgrå till glödande röd, sandstränder så vita att ljuset och reflektionen nästan gjorde ont i ögonen, berg och dalar med gröna kullar och stora lövträd och barrträd av så många olika sorter att det var svårt att ta in alla intryck.

*

Santa Cruz; en liten stad med en fantastisk känsla. Med facit i hand hade vi nog gärna stannat kvar en natt i Santa Cruz men vi hade redan bokat en övernattning i närliggande Monterey.

När vi på eftermiddagen gled in i Santa Cruz möttes vi av en milslång sandstrand, ett nöjesfält nere på strandprommenaden, pittoreska gator fyllda med tjejer och killar på lowrider cyklar och longboards. Huvudgatan kantades av mysiga restauranger, surfshopar och en liten biograf som visade Greece som dagens midnightmovie. Hela staden hade en avslappnad och varm atmosfär som påminde mig lite om Byron Bay i Australien.

*

*

*

Highway_one_road_trip17

*

*

*

Nere vid piren i Santa Cruz låg vilda sjölejon och vilade sig i skuggan. Det är en väldigt mäktig och speciell känsla att komma så nära, så nära att man kan se deras ansiktsutryck och känna den kvävande fiskaktiga lukten. Vi lämnade motvilligt Santa Cruz och nådde i mörkret fram till motellet i Monterey. Lagom sunkigt lagom härligt. Vi somnade tungt på kudden.

 

 

*

Vi behövde en weekend, vi ville ha en weekend, vi tog en weekend. Denna gången blev det Helsingborg. Anledningen var inget mer än att vi aldrig riktigt varit där, bara åkt förbi och aldrig fått känna på staden. Och nej, vi blev inte besvikna. Vilken mysig stad!

*

Vår lördagslunch åt vi på det fantastiska Café le fil du Rasoir. Hela restaurangen känns som tagen ur en fransk film och maten är riktigt bra. Prova gärna råbiffen och be om att få byta ut grönsalladen till pommes frites dom är nämligen magiska.

*

*

*

*

*

Vi bodde på Hotell Viking by Maxwell. Det är ett mysigt och personligt  litet hotell mitt i den gamla delen av staden. Lobbyn är jättefin med plyschsoffor, paisleymönstrade tapeter och starka färger. Låter fult, men det är riktigt fint. På en vägg hängde senaste upplagan av magasin som Elle, King, Chic och DV. Inte alls fel att sitta och bläddra i dem och dricka en kall italiensk öl på glas.

*

*

*

På lördagen åt vi middag på Bara Vara. När man kliver in genom dörren kan det dock hända att man känner man sig fullkomligt naken eftersom alla gäster vänder sig om och studerar dig från topp till tå. Eller det var åtminstone det välkomnandet vi fick.Varför det blev så när vi klev in genom dörren vet vi inte riktigt men det var väldigt komiskt på något sätt. Ett kort hej och välkommen senare hade vår servitris tagit med oss till restaurangdelen lite längre bak i lokalen. När man väl fått lämna bardelen som är belägen i den första delen av resturangen så blir allt väldigt mycket bättre. Eller för oss blev det åtminstone det. Maten var underbar och servicen också. Vi rekommenderar Bara Vara varmt om man letar efter ett gott glas vin och mat som sitter där den ska. Trots det smått komiska smått obehagliga stirrandet.

*

*

Koppi dricker man stans bästa kaffe. Stället är riktigt schysst inrett med fina lampor, obekväma stolar och en och annan uppstoppad djurart. Just the way we like it.

*

*

*

*

Kärnan bjöd på fin utsikt över staden. Vädret bjöd på sol och vi njöt och insåg att vi var svälfödda. Du underbara sol som vi har saknat dig. Hoppas att vi ses snart igen.

*

*

*

*

*

*

Tack Helsingborg för den här gången. Vi kommer mer än gärna tillbaka en dag, en fin hösthelg som denna eller allra helst, under sommaren.

*

Om det finns en dag på året som man verkligen vill att det ska vara bra väder på så är det väll ändå midsommar. Varför är det då aldrig det. Denna midsommarafton firade vi hos Katta och Eric. För att slippa sörja vädret blev det en och annan snaps som slank ner. Men med fina vänner, god mat och dryck blev det en väldigt rolig midsommarafton trots regnet.

*

På midsommardagen begav vi oss tillsammans med Beda, Jocke, Maria, Per, Henke och Moa till Smögen. Medan regnet öste ner i våra öl och vi skyddade våra kroppar så gott vi kunde hade vi det faktiskt riktigt kul. Vi hörde inte så mycket av bandet tyvärr.

*

*

*

*

Den ledsamma matchen matchen mellan England och Sverige såg Jag, Joel, Maria, Tom, fotograf Jonatan Fernström och Alexander på Proviant. Det blev ändå en trevlig kväll med många öl, då menar jag väldigt många. Det slank nog ner en och annan drink, lite vin och kanske champange också. De fantastiska bilderna har Alexander Graah tagit och några fler finns även att beskåda på Dr Denim Jenasmakers blogg.

*

*

*

*

*

Finns det något bättre sätt att kicka igång sommaren än med hårdrock, sol, öl, wiskey och festivalmat? Jag tror inte det. Sweden rock har blivit lite av en tradition och när man går på den långa raksträckan från campingen till festivalområdet så känns det lite som att man aldrig åkte hem. I år var det band som Rival Sons, Danko Jones, Soundgarden, Mötley Crüe, Sebastian Bach, Twisted Sister, Motörhead och många fler som lockade!

*

*

Att åka till Sweden rock verkar vara den enda chansen att få träffa vår gamla vän Regina nu för tiden. Som tur är släpar hon även med sig sin tokroliga Henrik och anda fina bekantskaper.

*

*

*

*

När det regnar kan man hänga i husbilen; dricka öl, lyssna på hårdrock och kolla film. Dert gjorde jag och Tom iallafall men dessa hjältar valde kläder efter väder.

*

Det här är fan vad jag kallar kärlek.

*

*

Till Mikael och Ristos stora förtjusning bodde vi granne med Eric (tidigare med i Idol) . Han har blivit bra mycket snyggare än jag mindes honom.

*

*

Kvällar som denna är de man får leva på när regnet står som spön i backen och vinden biter tag i kropp & själ. Underbara älskade sommar, som vi har saknat dig.

*

 

*

En underbar kväll med sällskap av fina vänner, god mat & dryck, favorit grillsåsen och en glödande kvällssol.

*

 

*

Tack W&H för en perfekt sommarkväll. Vi ser fram emot den nya terassen och mer mys i er trädgård framöver.