Info

Han jobbar med reklam och älskar att fynda gamla skyltar & lampor i rostig industridesign. Hon jobbar med marknadsföring och blir lätt lite insnöad på hälsa & skönhet. Tillsammans driver de livsstilsbloggen Stones & Lilys. En blogg fylld med Inspiration, Resor, Mat & Dryck, Mode, Inredning och allt annat som sätter Guldkant på deras vardag.. Kontakt via stonesandlilys@gmail.com

 

*

Efter några grymt händelserika dagar i San Fran var det hög tid att ge sig ut på vägarna. Vi hämtade ut vår hyrbil storlek Large och styrde oss ut ur staden. Vi var väldigt nöjda med storleken på bilen och ångrade aldrig att vi valde en stor bil istället för en Medium size. Redan den allra första biten var bländade vacker. Branta klippor och vik efter vik med vita sandstränder.

Vårt första stopp var Moss Beach Distillery som vi blivit tipsade om skulle vara en fin utkiksplats. Utsikten var fantastiskt vacker och bredvid oss stod ett skönt hippie par från Oklahoma och spanade efter något längre ut i havet. De informerade oss om att det var valar som lekte i vågorna en bit ut. Vi såg de svarta fenorna och stjärtarna som reste sig ovanför vattenytan och pulsen ökade. Svårt att förstå hur stora de egentligen är om man skulle komma riktigt nära. Magiskt.

*

*

*

Kilometer efter kilometer, mil efter mil med den här utsikten. Vi försökte att göra flertalet stopp och bara ta in känslan under vägen.

*

*

Ett av våra stopp första dagen var Pigeon Point Light Station. Har man gått om tid skulle jag varmt rekommendera att bo över där en natt då vandrarhemmet har en fin uteplats vänd mot havet.

Vi kunde se scenariot framför oss. Solnedgången, ett glas rött på uteplatsen i ett rosa skimmer över de vita byggnaderna och fyren, vågorna nedanför som slog mot klipporna. Men vi hade bara varit ute på vägarna några timmar och vi var nyfikna på vad som komma skulle, så vi körde vidare.

*

*

*

*

*

Vi stannade för en lunchburgare på Whale City Cafe Bar & Grill i Davenport och satt en stund  och småsnackade med övriga roadtrippers och bikers och njöt på uteserveringen i solen.

*

*

Det är svårt att i ord beskriva hur vägen och landskapet runt omkring oss såg ut redan under vår första dag längst med Highway 1 men för att sammanfatta var det växlande klippor i färgskalan massivt granitgrå till glödande röd, sandstränder så vita att ljuset och reflektionen nästan gjorde ont i ögonen, berg och dalar med gröna kullar och stora lövträd och barrträd av så många olika sorter att det var svårt att ta in alla intryck.

*

Santa Cruz; en liten stad med en fantastisk känsla. Med facit i hand hade vi nog gärna stannat kvar en natt i Santa Cruz men vi hade redan bokat en övernattning i närliggande Monterey.

När vi på eftermiddagen gled in i Santa Cruz möttes vi av en milslång sandstrand, ett nöjesfält nere på strandprommenaden, pittoreska gator fyllda med tjejer och killar på lowrider cyklar och longboards. Huvudgatan kantades av mysiga restauranger, surfshopar och en liten biograf som visade Greece som dagens midnightmovie. Hela staden hade en avslappnad och varm atmosfär som påminde mig lite om Byron Bay i Australien.

*

*

*

Highway_one_road_trip17

*

*

*

Nere vid piren i Santa Cruz låg vilda sjölejon och vilade sig i skuggan. Det är en väldigt mäktig och speciell känsla att komma så nära, så nära att man kan se deras ansiktsutryck och känna den kvävande fiskaktiga lukten. Vi lämnade motvilligt Santa Cruz och nådde i mörkret fram till motellet i Monterey. Lagom sunkigt lagom härligt. Vi somnade tungt på kudden.

 

 

Comments

4 Comments

Post a comment
 1. anders #
  september 8, 2013

  Tack för del 2! Väldigt inspirerande, kommer det fler reportage? Hur långt ner åkte ni?

  Ska själv göra denna resan i vinter tänkte jag och man blir ju lagom ressugen efter att ha läst eran berättelse :)

  • admin #
   oktober 28, 2013

   Tack själv! Ja det kommer fler. Vi har liksom hamnat lite efter. Vi åkte hela vägen ner till San Diego. När har du tänkt att åka?

 2. Anders #
  november 24, 2013

  Det blir tyvärr inte i vinter utan siktar på sen våren eller sommaren istället, kanske ingen dum idè för har hört att det kan vara rätt kallt i SF under vintermånaderna.
  Tänkte också köra hela vägen ner till SD och kanske över till tijuana över dagen.

  Ser fram emot fler reportage :)

  • admin #
   november 24, 2013

   Det låter bra att vänta in värmen lite. Vi åkte aldrig över till Mexico efter att vi blev avrådda av ett par vänner. Sla man få uppleva det riktigt bra Mexico bör man tydligen ta sig en bra bit ner. Sen får man oftast inte köra över gränsen med hyrbilen heller.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS