Info

Han jobbar med reklam och älskar att fynda gamla skyltar & lampor i rostig industridesign. Hon jobbar med marknadsföring och blir lätt lite insnöad på hälsa & skönhet. Tillsammans driver de livsstilsbloggen Stones & Lilys. En blogg fylld med Inspiration, Resor, Mat & Dryck, Mode, Inredning och allt annat som sätter Guldkant på deras vardag.. Kontakt via stonesandlilys@gmail.com

*

*

*

*

*

*

Efter lite frukost och ett kort besök på Del Monte en stor utomhus galleria i Monterey, tog vi en snabb tur längst med huvudgatan Canarie row nere vid vattnet. Vi konstaterade att Monterey är en mysig liten stad med flertalet små söta restauranger och butiker. Men efter en stros på huvudgatan och en sväng nere vid klipporna hoppade vi förväntansfulla in i bilen igen. Dagens Highway one-upplevelser lockade på oss.

*

*

*

*

*

*

Pelikaner, mil efter mil av långa vita sandstränder, böljande vågor, branta klippor och gröna dalar. Sträckan mellan Monterey och Santa Maria genom Big Sur bjöd på några av Highway one-sträckans vackraste vyer. Överallt längst med vägen finns det små parkeringsfickor och stigar och trappor ner till vattnet. Vi såg till att stanna ofta och bara ta in vår omgivning. Vi var många gånger glada över att vi körde söder ut eftersom det innebar att det var lättare att svänga av vid vägkanten och dessutom hade vi bästa utsikten över klippkanten på vår sida av vägen.

*

*

*

*

*

*

I Big Sur letade vi upp en dold strand som vi hade hört talas om. Stranden heter Pfeiffer Beach och ligger gömd ganska långt ifrån Highway one. Vi fick åka en bit på en mycket smal och slingrande väg och betala 5 dollar för att ta oss förbi en vägspärr men till slut nådde vi ner till stranden. Den var magisk. När vågorna rullade in och skummande slog sig igenom öppningen i mitten av den stora klippan så hissnade vi av naturens skönhet.

*

*

*

*

*

*

*

*

Solen började sjunka och himlen skiftade från gul till orange och rosa. Det finns knappt ord att beskriva solnegången som vi upplevde strax söder om Big Sur men bilderna talar nog sitt tydliga språk. En klotröd sol som brände i vattenbrynet och långt borta hörde vi sjölejon eller sälar som ropade.

*

*

Av en slump hittade vi en hel sandstrand fylld med Elefantsälar som krypit upp för att tillbringa natten. Det var en overklig känsla att stå bara några fåtal meter från dessa 3-5 meter stora djur ute i det fria. De luktade illa och deras klagande ljud ekade ut i mörkret.

*

*

Ett av tipsen vi fått inför resan var att inte missa Hearst Castle trots att det kan verka vara något av en turistfälla. Det palatsliknande huset och dess omgivning måste ha varit en egen förtrollad värld på 1920-1930 talet. Allt från poolområdet, inomhusbion och matsalen till pelarna fraktade från Rom och isbjörnsgrottan, magi. Väl värt ett besök.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Lunch käkade vi på Madonna Inn eftersom vi absolut ville se spektaklet. Hotellet och restaurangen är känt för sin mycket orginella inredning.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS