Info

Han jobbar med reklam och älskar att fynda gamla skyltar & lampor i rostig industridesign. Hon jobbar med marknadsföring och blir lätt lite insnöad på hälsa & skönhet. Tillsammans driver de livsstilsbloggen Stones & Lilys. En blogg fylld med Inspiration, Resor, Mat & Dryck, Mode, Inredning och allt annat som sätter Guldkant på deras vardag.. Kontakt via stonesandlilys@gmail.com

*

*

*

*

Första kvällen i LA åkte vi till Hollywood Forever Cemetery för att titta på utomhusbio, skräckfilm på en kyrkogård… De rutinerade hade med sig stolar och kylväskor på hjul med både öl, middag och snacks. Vi nöjde oss med en varsin kall öl och några nachos på en filt. Magisk känsla när solen började gå ner och palmerna avtecknade sig som svarta siluetter mot en rosa himmel. I bakgrunden på berget lyste Hollywoodskylten. Utomhusbion anordnas av Cinespia.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Varje söndag är det marknad på Fairfax Flea market. Ligger på Melrose & Fairfax. En av de bästa marknaderna vi någonsin varit på. Smycken, skor, kläder och inredning. Ville köpa med oss så mycket mer än det som skulle få plats i resväskan.

*

*

*

*

*

*

Bra lunch på Urth Caffé  West Hollywood. Helt ekologiskt och med en hel del spännande och mycket hälsoinriktade inslag på menyn.

*

*

*

*

Ett besök på Universal Studios kändes som en självklarhet. Vi älskade framförallt The studio tour där man faktiskt fick se the streets of New York, använt i hur många filmer som helst med små förändringar som en ny färg på byggnaderna, nya skyltar och lite nya träd. Lilla Europa med kullerstensgator som fått verka allt från Paris till Ryssland till Berlin med endast olika vägskyltar och namn på butikerna och hela Wisteria Lane, bostadsområdet från Desperate Houswifes som nu även får agera förorter och andra bostadsområdet i film genom att byta staket och färg på husen.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Nattamat åt vi på Pinks Hot Dog i Hollywood.Den omåttligt populära korvkiosken som oförändrat (förutom menyn då såklart) lever kvar sedan 1939. Räkna med en timmes kö dag som natt.

*

*

*

*

*

*

Highway_one_road_trip_4_24

*

*

*

*

*

*

*

*

Världen bästa burgare hittar man på Umami burger. Magi punkt.

*

*

*

*

Shopping längs med Melrose Av.

*

*

*

*

*

*

Venice Beach bjuder på mycket. Sol, white man can jump feeling, skate, sol, baywatchspan och muskelpump. Vi åt Fish taco och drack ice tea på V-Ale House spanade på fantastiska strandhus och njöt av att känna sand mellan tårna.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Alcove i Los Feliz bjuder på goda burgare, krispiga sallader med kanderade valnötter och gigantiska Ice teas. Och kanske det bästa, du kan avnjuta hela måltiden i deras vackra lilla trädgård.

*

*

*

*

*

*

Precis innan solen började gå ner tog vi en hike i Runyon Canyon. Timingen var perfekt. Ett rosa skimmer och en fin utsikt över staden hela vägen upp och ett hav av ljus som spred ut sig i mörkret på vägen ner när LA bredde ut sig framför oss.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Dodgers – Arizona på Dodgers Stadium. Baseball är så mycket mer än bara en sport. Det är hela upplevelsen orgelmusiken, ölen, korven och de stora skumhänderna som klappar i takt. Det är tradition.

*

*

*

*

Frukost på Joan’s on Third. Riktigt riktigt mysigt och riktigt riktigt bra.

 

Snabbguide Los Angeles

Se: Hollywood forever cemetery, Universal Studios, Runyon Canyon, Holywoodskylten

Ät: Frukost: Joans on third, Fittlers Bistro Lunch/Middag: Umami Burger, Alcove, Urth Caffe (bra kändisspaning)

Drick: Kaffe, öl, vin och nyttiga juicer.

Shoppa: Inredning och vintage på Fairfax Flea market.

Kläder: Wasteland, Allsaints, Marc by Marc Jacobs

För stora kedjor besök The Grove eller Beverly Center i West Hollywood

Klubb/ bar: Stora klubbar vid Sunset Blvd, Melrose har flera trevliga barer.

Undvik: Småskaliga företag som tar dyra pengar på usla starguides.

 

Comments

One Comment

Post a comment
  1. Anders #
    november 25, 2013

    Fantastiskt fina bilder ni tagit som verkligen fångar atmosfären och känslan på plats.
    Bra tips där också med Umami burger, har hört mycket lovord om dem så det måste testas.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS